Mieszkańcy Powiatu Chrzanowskiego wybierali spośród trzech możliwości:
- Pieczone ziemniaki
- Prażone
- Ziemniaki po cabańsku.
Najwięcej głosów otrzymała nazwa „ziemniaki po cabańsku” stając się zarazem nazwą regionalnej potrawy Powiatu Chrzanowskiego.
20 marca o godz. 9.00 odbyła się uroczystość wręczenia nagród, tj. glinianych oraz żeliwnych kociołków ufundowanych przez tygodnik „Przełom”, Firmę Produkcyjno-Handlową PAK-ARS z Chrzanowa oraz Starostwo Powiatowe w Chrzanowie. Nagrodami zostali uhonorowani uczestnicy konkursu:
- Małgorzata Grygierczyk – Luszowice
- Józefa Kuc – Chrzanów
- Franciszek Smółka – Trzebinia
- Katarzyna Tarabuła – Płaza
- Małgorzata Kasprzyk – Chrzanów
- Aneta Siarczyńska – Chrzanów