Półfinał powyższego przedsięwzięcia odbędzie się w Oświęcimiu dnia 6 sierpnia 2006 r. Uczestnikami imprezy będą wytwórcy i przetwórcy artykułów rolno-spożywczych.
Zarówno w konkursie jak i plebiscycie mogą brać udział wystawcy, którzy prezentować będą wyroby w następujących kategoriach:
-
przetwory owocowe i warzywne
-
wyroby piekarnicze i cukiernicze
-
sery i przetwory mleczne
-
wędliny oraz przetwory mięsne
-
gotowe dania i potrawy
-
inne produkty.
-
najatrakcyjniejsze danie (nie będące wyprodukowanym daniem gotowym, dostępnym w sprzedaży detalicznej, a jedynie w punktach gastronomicznych.
Każdy wystawca może zgłosić tylko 1 produkt w danej kategorii. Wystawca może do konkursu zgłosić jedynie własny produkt lub samodzielnie przygotowane danie.
Wydarzenie to ma na celu wypromowanie Małopolski, jak również przedsiębiorców i producentów wyrobów żywnościowych i gastronomicznych. Udział w II Małopolskim Festiwalu Smaku jest bezpłatny. Jest znakomitą okazją dla przedsiębiorców oraz producentów do wypromowania swoich produktów, jak i własnej marki.
Laureaci konkursu otrzymają Dyplom Małopolski Smak, oprócz tego będą promowani w broszurach promocyjnych dotyczących produktów regionalnych, wydawanych przez Samorząd Województwa Małopolskiego, w portalu internetowym Wrota Małopolski.
Laureaci z każdej kategorii zostaną zaproszeni do wzięcia udziału w kiermaszu finałowym, który to odbędzie się w Krakowie w dniach 9 – 10 września 2006 r. Przedsięwzięcie zostanie nagłośnione w mediach.
Zainteresowani wystawcy powinni wysłać zgłoszenie do:
-
Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Karniowicach
Karniowice 9, 32 - 082 Bolechowice
tel. 012 285 21 13 -
Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Oświęcimiu
ul. Wyspiańskiego 10, 32-600 Oświęcim
tel./fax. 033 842 41 73
Ostateczny termin składania zgłoszeń upływa w dniu 31 lipca 2006 r.
http://www.malopolskie.pl/PromocjaRegionu/Imprezy/?id=1030
Ewentualne zapytania proszę kierować do Wydziału Promocji i Rozwoju Starostwa Powiatowego w Chrzanowie, tel. 032 625 79 36, 032 625 79 37.