Powiat chrzanowski reprezentowały Firma Cateringowa Smakosz z Chrzanowa i Restauracja Stare Mury z Chrzanowa. Smakosz oprócz różnorakich rodzajów pierogów serwował Żurek po krakowsku biorący udział w plebiscycie publiczności i konkursie Małopolski Smak. Stare Mury tradycyjnie przygotowały „Ziemniaki po Cabańsku", nagrodzone podczas II Festiwalu Smaku oraz barszcz czerwony na zakwasie z żurku z fasolą i grzybami. Potrawy przygotowane przez przedstawicieli Powiatu Chrzanowskiego przyciągały zgromadzoną na Placu Wolnica publiczność zapachem a przede wszystkim wyśmienitym smakiem.
W PLEBISCYCIE PUBLICZNOŚCI
Kategoria
Ekologiczne Przysmaki: Anna i Adam Susek z Bulowic- „Kiełbasa staropolska w słoiku"
Tradycyjne specjały: Firma Smakosz z Chrzanowa: „Żurek po krakowsku"
Smakołyki z legendą: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Batczew z Klikuszowej - „Kiełbasa swojska"
Jak u mamy: Spiżarnia z Nowego Targu - „Gulasz flisacki"
KONKURS
Nagrody Komisji Konkursowej
1 miejsce
Bacówka z Rajbrotu: „Brawuś z kómory"
2 miejsce
Firma Gawor z Podstolic: „Szynka Podstolego"
3 miejsce
Powiatowe Koło Pszczelarzy z Miechowa: „Miód faceliowy"
W pokazie gotowania na żywo wygrała Restauracja „Dwór z Niedzicy"
Danie: Fileciki jagnięce na sosie z grzybów leśnych z kiszką grulaną i bukietem sałat winegretem
Atrakcją dla podniebienia wszystkich obecnych w niedzielę na Placu Wolnica było przygotowane przez znanych szefów kuchni 100 litrów żurku gotowanego w specjalnym kociołku podawanego w czarkach chlebowych.