Powiat chrzanowski reprezentowało czterech wystawców z następującymi potrawami: Restauracja „Stare Mury” z Chrzanowa serwująca naleśniki z serem gruyer, Stowarzyszenie Nasze Psary- psarską kapustę z grochem, Pasieka Kamionka z Płazy- miody naturalne oraz Zakład Produkcyjno-Handlowo-Usługowy „ELIMEX” Jacek Pabis z Młoszowej – wyroby wędliniarskie.
Rywalizacja odbywała się w 4 kategoriach: „ekologiczne przysmaki”, „tradycyjne specjały”, „smakołyki z legendą” oraz „jak u mamy” wśród 20 wystawców reprezentujących powiat chrzanowski, olkuski oraz oświęcimski.
Jury w składzie: Zbigniew Kurleto – przewodniczący, Grzegorz Komendarek oraz Dariusz Gnatowski wyłoniło zwycięzców w poszczególnych kategoriach:
Grand Prix - salceson wiejski, „ELIMEX” Jacek Pabis z Młoszowej
II miejsce – karp zatorski w zalewie octowej, Stowarzyszenie Dolina Karpia z Zatora
III miejsce – powidła ze śliwek z sadu ekologicznego, Gospodarstwo Ekologiczne Robert Tracz z Osieka
Pokaz gotowania na żywo przygotowała Restauracja „Red House” z Oświęcimia serwując polędwiczki faszerowane sarniną w towarzystwie roladek z koziego sera otulonych bakłażanem, podawana na sosie z kurek.
Wyniki półfinału VII Małopolskiego Festiwalu Smaku w Oświęcimiu:
Plebiscyt „Małopolski Smak”
Ekologiczne przysmaki
I miejsce – kabanos z perliczki, Gospodarstwo Ekologiczne Anna i Adam Susek z Bulowic
Tradycyjne specjały
I miejsce – karp zatorski w zalewie octowej, Stowarzyszenie Dolina Karpia z Zatora
Smakołyki z Legendą
I miejsce – salceson wiejski, „ELIMEX” Jacek Pabis z Młoszowej
Jak u mamy
I miejsce – polewka, Koło Gospodyń Wiejskich Malec z Podlasu
Laureaci festiwalu otrzymują prawo posługiwania się znakiem „Małopolski Smak” oraz gwarantowany udział w finale na Placu Wolnica w Krakowie w dniach 27-28.08.2011 r.