Podświetlenie linków Zmień odstęp między akapitami Zmień odstęp między wierszami Zmień odstęp między słowami Zmień odstęp między literami Normalna wielkość czcionki Duża wielkość czcionki Bardzo duża wielkość czcionki Zmień kontrast

I edycja warsztatów „ Lekcja smaku z Mistrzem”

Zespół Szkół Techniczno-Usługowych w Trzebini jako jedyna szkoła w powiecie chrzanowskim w ramach współpracy z najlepszymi restauracjami oferuje bezpłatne warsztaty pod okiem Szefów Kuchni.

I edycja warsztatów „ Lekcja smaku z Mistrzem”

Uczniowie podczas takich zajęć mogą pokazać nabyte już umiejętności, a przy okazji poznać nowe techniki i sposoby pracy mistrzów w kuchni.

Tematem przewodnim I edycji była cebula.


13.X.2014 r. Dariusz Barański (szef kuchni Hotel & Restauracja PLATAN ), a także absolwent ZSTU Dawid Jasica sporządzili z młodzieżą autorskie menu pt.„ CEBULA –WIELE ODSŁON JESIENI „
1. ZAKĄSKA
WĄTRÓBKA DROBIOWA PODAWANA NA CEBULOWYM PUREE

2. ZUPA
CEBULOWA Z POMIDOREM ZAPIEKANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

3. DANIE GŁÓWNE
CEBULA FASZEROWANA NA JESIENNYM SOSIE GRZYBOWYM

4. DESER
TARTA CEBULOWA ZE ŚLIWKĄ WĘGIERKĄ I SEREM PLEŚNIOWYM

Szkoła dziękuje Danucie Kapci, właścicielce Hotel & Restauracja PLATAN ,Dariuszowi Barańskiemu i Dawidowi Jasicy za współpracę.