Fot. Facebook Chrzanów dawniej i dziś
"Pieczone na polu" nad stawem Towarzystwa Wędkarskiego Kościelec to cykliczne wydarzenie kultywujące lokalne tradycje kulinarne oraz integrujące społeczność lokalną, a dla smakoszy produktu regionalnego jakim są Ziemniaki po cabańsku niezapomniane przeżycie kulinarne. Powiat Chrzanowski przekazał dofinansowanie na zakup nagród dla laureatów konkursu na "Ziemniaki po cabańsku".
-To sama przyjemność wspierać takie imprezy. Cieszę się, że to wydarzenie integruje nie tylko mieszkańców Chrzanowa, ale też całego powiatu. To dlatego je wspieramy. A ziemniaki po cabańsku to jeden z bardzo ważnych elementów naszej kulinarnej tożsamości. Ważne, by pielęgnować tę tradycję i te smaki, by młode pokolenie przenosiło pieczone do swojej kuchni - podkreślił Starosta B. Gębala.
Organizatorem imprezy było Stowarzyszenie Chrzanów-Miasto dla mieszkańców.
Galeria zdjęć - Facebook Chrzanów dawniej i dziś