Podświetlenie linków Zmień odstęp między akapitami Zmień odstęp między wierszami Zmień odstęp między słowami Zmień odstęp między literami Normalna wielkość czcionki Duża wielkość czcionki Bardzo duża wielkość czcionki Zmień kontrast

Zapraszamy do udziału w IV Małopolskim Festiwalu Smaku

Starostwo Powiatowe w Chrzanowie zaprasza producentów żywności z Powiatu Chrzanowskiego do wzięcia udziału w IV edycji  Małopolskiego  Festiwalu Smaku. Trwająca od czerwca do września impreza jest doskonałą okazją na promocję powiatowych produktów lokalnych, tradycyjnych i regionalnych w Małopolsce.

Zapraszamy do udziału w IV Małopolskim Festiwalu Smaku

W pięciu miastach regionu odbędą się kiermasze półfinałowe połączone z prezentacjami i degustacjami, a ich laureaci zostaną zaproszeni do udziału we wrześniowym Wielkim Finale na placu Wolnica w Krakowie. Podczas każdego z półfinałów odbywać się będzie konkurs, w którym eksperci kulinarni ocenią zgłoszone produkty. Najsmaczniejsze potrawy wybierać będzie także publiczność w specjalnym plebiscycie. Kupony konkursowe wezmą udział w losowaniu atrakcyjnych nagród ufundowanych przez Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego.

 

Terminy kiermaszów oraz terminy zgłoszeń

Oświęcimski kiermasz półfinałowy 10 sierpnia 2008r. (niedziela) w Oświęcimiu na placu Pokoju (dla wystawców z Oświęcimia i powiatów: oświęcimskiego, chrzanowskiego, olkuskiego, wadowickiego),
zgłoszenia do dnia 1 sierpnia 2008r. do Małopolskiego Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Karniowicach, tel. (12)  285 21 13 do 14, (12) 285 11 07, e-mail: agroturystyka@modr.pl


Produkty wystawiać mogą
1.producenci wyrobów spożywczych prowadzący zarejestrowaną działalność gospodarczą,
2.restauracje, w tym restauracje hotelowe,
3.koła gospodyń wiejskich,
4.gospodarstwa agroturystyczne,
5.stowarzyszenia i inne organizacje,
6.osoby fizyczne.

 

Kategorie
1) przetwory owocowe i warzywne,
2) wyroby piekarnicze i cukiernicze,
3) sery i przetwory mleczne,
4) wędliny oraz przetwory mięsne,
5) gotowe dania i potrawy,
6) miody,
7) dania przygotowane samodzielnie przez koła gospodyń wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne, stowarzyszenia i inne organizacje, osoby fizyczne.
8) najatrakcyjniejsze danie restauracyjne (nie będące wyprodukowanym daniem gotowym, dostępnym w sprzedaży detalicznej, a jedynie w restauracjach i restauracjach hoteli).

 

O udziale decyduje kolejność zgłoszeń oraz spełnienie warunku - prezentowana potrawa  musi powstać z wykorzystaniem małopolskich produktów lokalnych i tradycyjnych.


Szczegółowe informacje uzyskać można w:
Urzędzie Marszałkowskim Województwa Małopolskiego, ul. Basztowa 22, (Biuro Promocji) tel. (12)  61 60 537, e-mail: mgdo@malopolska.mw.gov.pl
oraz Małopolskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Karniowicach, tel. (12)  285 21 13 do 14, (12) 285 11 07, e-mail: agroturystyka@modr.pl


Regulamin organizacyjny i formularz zgłoszeniowy