Podświetlenie linków Zmień odstęp między akapitami Zmień odstęp między wierszami Zmień odstęp między słowami Zmień odstęp między literami Normalna wielkość czcionki Duża wielkość czcionki Bardzo duża wielkość czcionki Zmień kontrast

Gotowali z Łukaszem Konikiem

Zespół Szkół Techniczno-Usługowych w Trzebini wziął udział w projekcie kulinarnym "Dzień z Podravką" Łukasza Konika. Pokaz „Awangarda kulinarna – kuchnia molekularna” odbył się 24 maja.

Gotowali z Łukaszem Konikiem

Fot. Pokaz "Awangarda kulinarna - kuchnia molekularna" w trzebińskim ZSTU

 

24 maja Łukasz Konik, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni przeprowadził warsztaty dla uczniów ZSTU. Zajęcia miały otworzyć młodych na nowe technologie, trendy i receptury, a także nauczyć nowych technik kulinarnych.  Tego samego dnia zorganizowano także pokaz „Awangarda kulinarna - kuchnia molekularna”, podczas którego Łukasz Konik zdradził m.in. tajniki przygotowywania potraw w ciekłym azocie.
(KR)

Czy wiesz, że…

Łukasz Konik to absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie.
Od 2009 roku jest członkiem Fundacji Klubu Szefów Kuchni zrzeszających 26 najlepszych szefów kuchni w kraju. Specjalizuje się w kuchni francuskiej. Od 2010 jest oficjalnym kucharzem ekstraligowego klubu żużlowego Stali Gorzów Wlkp. Jego pasją jest kuchnia molekularna.

(źródło: www.lukaszkonik.pl)